Menu

Appar för dig med hund

Att vara hundägare är bland det roligaste som finns och kan dessutom vara mycket givande. Idag finns det massor av aktiviteter att hitta på tillsammans med sin hund. Det öppnar dessutom fler och fler platser såsom restauranger och barer dit du är välkommen tillsammans med hunden. Men något som också kan göra det extra roligt eller underlätta för alla hundägare är appar för din telefon. Du har med all säkerhet stött på en app eller två i dina dagar. De vanligaste apparna som de flesta använder är appar för sociala medier eller för att kommunicera med varandra. Men idag finns det så otroligt många andra roliga appar, och flera av dessa är till för hundägare. Vi tänkte kika lite närmare på dessa.

  • Fästinghjälpen. Detta är en app som berättar om sjukdomar som hundar kan få av fästingar samt hur du på enklaste sätt skyddar din hund mot dessa små kryp. Du kan även rapportera om områden där din hund har fått fästingar och se andras rapporter. På så sätt kan man enkelt och smidigt undvika de platser där många hundägare har rapporterat om fästingar.
  • Tractive Dog Walk. Denna app fungerar lite som runkeeper och andra GPS appar som håller koll på dina rörelsemönster. Med denna app så kan du hålla kolla på hur långt du går under dina hundpromenader samt vart din hund helst utför sina behov på vägen. Gillar din hund speciella rundor och lättast utför sina behov på specifika platser så är denna app perfekt om du planerar att ha hjälp med att promenera med din hund ibland.
  • Ta med hunden. En av mina favorit appar. Med denna app kan du enkelt hitta ställen som är hundvänliga och där din fyrbente vän också är välkommen in. Besöker du ett ställe som är hundvänligt men som inte finns med i appen så kan du själv registrerar och tipsa om detta ställe så att fler hundägare får veta om det.
  • Dog Buddy Free. En app som hjälper dig att logga och hålla koll på din hunds alla vaccinationer samt veterinärbesök. Du kan även registrera information om saker som medicinering och vikt. Du kan även ta bilder av din hund för att spara olika milstolpar i din hunds liv.
  • FirstVet. En veterinär direkt i mobiltelefonen. Fungerar precis som när vi kontaktar läkare via appar om det är något som vi undrar över eller vill få en diagnos då vi inte mår bra. Det bästa med appen är att alla samtal är kostnadsfria så länge du har en försäkring på ditt husdjur.
  • DogBuddy. Har du mycket på schemat och behöver hjälp med att antingen gå ut och gå med din hund eller ha hundpassning en kväll? Då är denna app perfekt. Appen hjälper dig som hundägare att hitta erfarna personer som kan hjälpa till att gå ut och gå eller passa din hund vid behov. Du kan även se tidigare hundägarnas recensioner och bedömningar om hundpassaren för att du lättare ska kunna välja någon som passar just dig.

Dessa är bara några av alla de appar som finns där ute i teknikdjungeln. Vi har bara valt att plocka ut några av de bästa russinen ur kakan. Alla dessa appar har egenskaper som kan hjälpa oss hundägare i vardagen. Alla de appar som är nämnda ovan är dessutom helt kostnadsfritt att ladda ner och använda.