Menu

Spela på hundsport

I Sverige är hunden ett enormt populärt husdjur och många svenskar skulle kalla sig själva väldigt hundintresserade om de fick frågan. Samtidigt är det inte lika vanligt att spela på hundsport i Sverige som att till exempel spela på fotboll. I övriga världen, inte minst i Storbritannien, har hundsport länge varit stort. Kanske har du sett greyhound racing? Greyhounds är kända för sin oerhörda snabbhet. Det är något av hundsportens Formel 1. Hundarna flyger fram över banan som om de var skjutna ur en kanon så snart deras boxar öppnats. Att det går fort minskar dock inte spänningen. Vad som helst kan hända inom hundkapplöpning.

Hur du spelar på hundsport

Först behöver du hitta ett spelbolag som faktiskt erbjuder speltypen. Ett tips är att hålla utkik efter greyhound racing som är den överlägset vanligaste hundsporten. Om ett spelbolag riktar sig mot brittiska spelare eller rentav är grundat i Storbritannien kan du vara säker på att de erbjuder den typen av betting. I England är det tävlingar varje vecka och även i USA, Australien och Tyskland arrangeras hundsporttävlingar veckovis. Ofta lockar de storpublik och de kan vara väldigt spännande att titta på. Ibland erbjuder spelbolag en livestream som gör att man kan följa dramatiken i direktsändning.

I övrigt är det inte speciellt komplicerat att spela på hundsport. Det fungerar som andra typer av kapplöpningssporter. Du kan satsa på vilken hund som vinner eller placerar sig på prispallen. Likt travsport är det en fördel att göra sin hemläxa. Ålder, dagsform och hur väderleken ser ut kan definitivt inverka på hur en viss hund presterar. Försök ta reda på så mycket information som möjligt. Då ökar dina chanser att lägga smarta spel på hundsport.

Tänk också på att du kan använda oddsbonusar. De gäller för hundsport precis som för andra sporter. Med mer pengar att spela för blir det lättare att lägga högre insatser eller att ge ett kombinationsspel chansen.